Facebook logo

Instagram logo

Nettsiden levert av NordMarketing

Org nr 916 667 779 Presenza AS
Heimdalsveien 6c, 1412 Sofiemyr

MIN SIDE

Presenza Logo
ser opp stammen på et tre som er fullt av høstfargede blader
17 June 2023

Energiboost når livet ikke går som planlagt

Å finne en energiboost i livet kan være en utfordring, spesielt når du møter motgang  og blir liggende nede for telling!

Men hva om jeg forteller deg at det finnes en unik kombinasjon av dine evner og ferdigheter som kan hjelpe deg til å reise deg igjen med tålmodighet, utholdenhet  og en positiv holdning?

Hver dag - hvert øyeblikk kan vi leve et godt liv – for som du sikkert har hørt mange ganger er det ikke hvordan du har det som avgjør hverdagens kvalitet – men hvordan du tar det.

Tillat hvert øyeblikk å være

Mindfulness er mye mer enn bare å finne indre ro.

Det handler om å tillate det som skjer å være akkurat som det er, og å være til stede uten å bekymre deg for fortiden eller fremtiden. Det betyr ikke å fjerne alle stressfaktorer fra livet, men heller om å tillate at du føler og tenker som du gjør, og er oppmerksom på hva du trenger akkurat nå.

 

En eldre mann hviler armene på et gjerde og ser ut på utsikten og tenker

Du er til stede i øyeblikket, uavhengig av om det gir glede eller ikke. Det handler om å akseptere hver opplevelse og øyeblikk som det er, uten å dømme det som godt eller dårlig. Selv i utfordrende eller ubehagelige situasjoner kan du finne mening og læring, og du får en økt følelse av ro, klarhet og energi.

 

Benytt deg av dine personlige styrker

Da jeg kom på mitt første rehabiliteringsopphold fikk jeg en klar beskjed; nå må du tenke som en toppidrettsutøver – trene og hvile slik de gjør......

Jeg kjente med det samme at det var utfordrende, for en toppidrettsutøver er utholdende og har tålmodighet til å fokusere på detaljene. Dette var ikke jeg kjent for, men som coach gjennom de siste 10 årene, visste jeg at også jeg hadde disse styrkene i meg.

Ved å være bevisst på mine personlige styrker og jobbe med å utvikle dem, har jeg blitt mer utholdende, fokusert og tålmodig. Nå skal det sies at jeg har brukt min utålmodighet helt bevisst som drivkraft i min rehabilitering – ikke bare for å forbedre den fysisk funksjonaliteten, men også for å stå i stormene med tankekaos og usikkerhet.

DU må identifisere hva som gjør deg unik og hva du er god på. Utnytt styrkene dine i ulike situasjoner av livet ditt, enten det er på jobb, i personlige relasjoner eller i dine personlige prosjekter.

Ved at du bruker dine styrker vil du føle deg mer selvsikker, motivert og i stand til å håndtere utfordringer med tålmodighet og utholdenhet - det er i hvert fall min erfaring!

 

En unik kombinasjon: mindfulness og styrker

For å oppnå en energiboost er det viktig å forstå at mindfulness og utnyttelse av styrker er en unik kombinasjon.

For meg har Mindfulness også bidratt til å utvikle mine personlige styrker. Ved å praktisere mindfulness har jeg blitt mer bevisst på hvordan jeg kan bruke dem til min fordel.
Når jeg er oppmerksom på mine tanker og følelser blir jeg også klar over hvilke styrker jeg trenger å bruke for å møte dagens utfordringer på en god måte.

Med oppmerksomhet og fokus på oppgaver akkurat nå, har bekymringer for fremtiden tatt mindre plass, og jeg har økt min utholdenhet og kreativitet. Det har også forbedret min evne til å opprettholde en positiv holdning, selv når livet ikke går som planlagt.

Oppdag din egen energiboost!

Å finne en energiboost i livet handler om å trene mindfulness og være bevisst dine personlige styrker.

Du trener ved å være tilstede i øyeblikket og er oppmerksom på egne tanker og følelser akkurat nå, og vet at tanker er bare tanker - og følelser er bare følelser. Med den bevisstheten kan du oppnå indre ro og klarhet. Samtidig benytter du dine personlige styrker som du trenger i enhver situasjon og som gir deg en positiv tilnærming til livet.

Vanskelig?

Ja,  det er ingen quick fix – men jeg vet at når du begynner får du raskt en «smaksprøve» på din energiboost

En eldre dame med grått hår har et veldig fint naturlig smil, man ser også bakhode på en mann med grått hår og delvis skallet

Start med å kartlegge dine styrker

Når problemer og utfordringer oppstår er det lett å miste seg selv og glemme hva som er egne sterke egenskaper og ferdigheter. Og det i en tid hvor du virkelig har behov for å finne frem dine ressurser.

Det er faktisk overraskende å vite at hele 70% av alle mennesker ikke engang er klar over hva som er deres egentlige styrker. Og vet du hva? Jeg var en av dem!

Men nå har jeg oppdaget denne spennende kombinasjonen av mindfulness og personlige styrker, og erfart hvordan det gir meg økt energi og en dypere forståelse av meg selv. Og det håper jeg du også vil finne ut mer av.

Du vil være bedre rustet til å takle utfordringer, leve et godt liv og omfavne hvert øyeblikk med en følelse av tålmodighet, utholdenhet og indre kraft. Så gå ut og oppdag din egen energiboost - den venter på deg!

Relaterte artikler

07 April 2024
Hvis
02 April 2024
Jeg