Facebook logo

Instagram logo

Nettsiden levert av NordMarketing

Org nr 916 667 779 Presenza AS
Heimdalsveien 6c, 1412 Sofiemyr

MIN SIDE

Presenza Logo
ser opp stammen på et tre som er fullt av høstfargede blader
05 March 2024

Fra Rush til Refleksjon: Øyeblikk du går forbi hver dag

For noen år siden utførte Washington Post et spesielt eksperiment. De inviterte den verdensberømte fiolinisten Joshua Bell til å utføre et unikt spennende  prosjekt.

 

Han klarte alltid å fylle store konsertsaler med tusenvis av tilhengere, men denne gangen skulle han ta med seg sin verdifulle Stradivarius fiolin og spille på en t-banestasjon under morgenrushet i Washington.
 
Poenget var å finne ut av folks oppfatning og verdsettelse av skjønnhet i en uventet kontekst. På en vanlig arbeidsdag, kledd i hverdagsklær istedenfor sitt vanlige festantrekk spilte Bell et utvalg av klassisk musikk for de forbipasserende.

 


Se opptak fra eksperimentet med Joshua Bell her.

Ingen var oppmerksomme på det vakre øyeblikket

Til tross for at han spilte på et instrument verdt millioner av dollar og fremførte stykker som man normalt må betale høye billettpriser for å få med seg, gikk de fleste forbi uten å stoppe opp eller legge merke til musikken.
 
Resultatet var at av de tusenvis av mennesker som passerte denne morgenen, så var det bare noen få som stoppet for å lytte til musikken, og enda færre ga penger til Bell. Dette til tross for at han bare noen timer senere skulle opptre for et fullsatt hus hvor billettene kostet betydelig mer.
 
Dette eksempelet belyser hvordan vår daglige rutine og de konstante distraksjonene i livene våre kan hindre oss i å legge merke til og verdsette de vakre og enestående øyeblikkene rundt oss. I en verden hvor mange av oss konstant er opptatt med våre egne tanker, mobiler og stramme tidsplaner, kan et så ekstraordinært øyeblikk som å høre live musikk av en verdenskjent fiolinist på en T-banestasjon lett bli oversett.

 

folk i høyt tempo over et gangfelt slik at alle personene er utydelige

Vær oppmerksom på det som skjer rundt deg

Mindfulness, som handler om å være oppmerksom på det nåværende øyeblikket uten å dømme, blir ofte fremhevet som en løsning på problemet med å få med seg de verdifulle små hendelsene i livet..
 
Ved å praktisere mindfulness kan du lære å bli mer oppmerksom på dine umiddelbare opplevelser. Det kan hjelpe deg å gjenkjenne og verdsette skjønnheten og kvaliteten i øyeblikkene som ellers kan gå ubemerket forbi.
 
Eksperimentet viser viktigheten av å være oppmerksom på omgivelsene våre, og å være åpen for å oppleve glede og skjønnhet i hverdagen. Det tjener som en påminnelse om at kunst og skjønnhet ikke bare finnes i konsertsaler og gallerier, men også på de mest uventede steder og situasjoner, hvis vi bare tar oss tid til å stoppe opp og legge merke til dem.
 
Mindfulness og oppmerksomhet har blitt forsket på i ulike sammenhenger, inkludert psykologi, utdanning, og selvutvikling, for å fremme en forståelse av hvordan vi kan leve mer meningsfylte og bevisste liv. Konklusjonene er overveiende positive - det påvirker din hverdag på en god måte.
 

 

Relaterte artikler

07 April 2024
Hvis
02 April 2024
Jeg