Facebook logo

Instagram logo

Nettsiden levert av NordMarketing

Org nr 916 667 779 Presenza AS
Heimdalsveien 6c, 1412 Sofiemyr

MIN SIDE

Presenza Logo
ser opp stammen på et tre som er fullt av høstfargede blader
19 November 2023

Etter Hjerneslag - Kroppens Stille Språk  

Livet maler på et lerret større enn noen av oss kan forestille oss, med penselstrøk fylt av glede, sorg, lidenskap og ro. 

Hvert øyeblikk tilfører en ny farge, og hver erfaring en nyanse av lys og skygge. 

Selv når livet ikke blir som planlagt, fortsetter det å male sitt kunstverk, mens vi utforsker det ukjente, og lærer å bruke alle fargene.

For 27 måneder siden,  i løpet av noen sekunder, ble min verden forvandlet av et hjerneslag. Veien videre ble ikke bare en medisinsk labyrint, men en dyp personlig reise som avdekket "kroppens stille språk" – et språk som ble tydelig når min venstre side ble stille.
 

dame som ligger på sofa med hund ved siden av

 

 

De sier at når en sans mistes, forsterkes de andre. 
Men hva skjer når kontrollen over egen fysikk er det som forsvinner?

Tapet av fysisk kontroll ble starten på en intens læringsprosess. I dette vakuumet av fysisk taushet, begynte en intensiv prosess for å forstå og tolke signalene kroppen min fortsatte å sende. 

Jack Kornfield er min lærer og mentor innen mindfulness og meditasjon 
Han snakker mye om  viktigheten av kroppsbevissthet og hvordan kroppen har en evne til å styrke og restituere seg selv.  

 

Når det gjelder min rehabilitering etter slaget , har disse prinsippene vært verdifulle for meg. Det å være kroppsbevisst er ikke det samme som kroppsfokusert som vi fort kan blande sammen. Men Kroppsbevissthet kan trenes gjennom ulike former av meditasjon. Det har vært min hjelp til  avspenning, fokus og  redusert stress, samt å anerkjenne mine fysiske begrensninger - men også mine fremskritt. 

 

Kroppen har et stille språk som vi ikke alltid tar på alvor. 

Nina Ås Eielsens har skrevet boken "Når avtrykk kommer til uttrykk" hvor hun sier : Å bli bevisst kroppens uttrykk gir oss mulighet til å bli kjent med våre behov, følelser og ønsker.  
 

Videre sier hun at kroppen bærer kunnskap om 
oss som kommer til uttrykk her og nå.  Det kan være måten du puster og beveger deg på, i muskelspenninger fornemmelser eller andre ulike fysiske symptomer. 

Jeg har lenge hatt en stor interesse og nysgjerrighet  for hjernens fantastiske plastisitet,  denne evne til å tilpasse seg, restituere og rehabilitere. I denne tiden har denne kunnskapen vært til stor inspirasjon og en kilde til håp.  

Min prosess har vært en praktisk anvendelse av denne kunnskapen, med stille stunder i meditasjon, observasjon og avspenning, og med tusenvis av repitisjoner under fysisk hard trening har det gitt meg mange små og store seiere.

 

Erfaringen jeg har fått - og det jeg har sett andre har mestret - har overbevist meg at vi kan overkomme store utfordringer med god individuell tilnærming og støtte. 

Ny medisin og gammel visdom

I vår tid er vi vitne til en utrolig sammensmelting av ny vitenskap, teknologisk utvikling og gammel visdom. Dette gir oss et enestående grunnlag og potensial for å forbedre livskvaliteten på måter som ofte forblir uutforsket i det offentlige rom. Derfor spørsmålet: Hvorfor er det ikke større åpenhet, nysgjerrighet og tillit til disse ressursene?

Hver enkelt av oss må få vite om og få tilgang til disse rike kildene til restitusjon og vekst. Dette inkluderer alternativer som ligger i ny medisinsk teknologi  og utenfor tradisjonell vestlige tenkning, og som viser seg å ha dokumentert effekt. 

Det er på tide å utfordre vår skepsis og åpne oss for et bredere spekter av metoder som kan forbedre vår livskvalitet på mer omfattende måter. 

Vi står overfor livets mange utfordringer, da må vi huske på at det finnes et mangfold av stier til rehabilitering og livskvalitet. Ved å åpne opp for et bredere perspektiv, kan vi berike våre liv og potensielt finne nye veier til friskhet og glede.

I mens fortsetter livet å male på mitt lerret med uventede strøk og nyanser. Jeg står overfor fremtiden med et åpent hjerte. Jeg lærer å bruke penselen og fargene på nye måter, og finner styrke i både valgene og utfordringene. 

Hvordan kan du male livets lerret med mot og håp, selv når fargene er mørkere enn de du  helst ville velge? 

Dette spørsmålet reflekterer min  visjon om å erkjenne og utnytte vårt fulle potensial, selv under de mest utfordrende omstendigheter.

Relaterte artikler

07 April 2024
Hvis
02 April 2024
Jeg