Facebook logo

Instagram logo

Nettsiden levert av NordMarketing

Org nr 916 667 779 Presenza AS
Heimdalsveien 6c, 1412 Sofiemyr

MIN SIDE

Presenza Logo
26 April 2023

Fordeler med en planlegger du kan holde i hånda!

Jeg gleder meg til å fortelle deg at det finnes mange fordeler med å bruke papir og penn når du lager notater og planer. 

Digital teknologi er smart å bruke når du planlegger,  skriver notater - artikler - historier eller kanskje en dagbok. 

Men det gir faktisk ikke samme effekt som det gamle “håndverket” med penn og papir… Det  hjelper meg blant annet til å huske bedre, og bare det er en god grunn til å bruke de gode gamle verktøyene 😉. 

En Planlegger og en penn - høres det bra ut ?

Her skal du få ennå flere fordeler som kanskje vil hjelpe deg i gang med en vane du ikke kan unnvære:  

 

Du får bedre konsentrasjon og færre distraksjoner

Planleggeren lar deg fokusere mer på oppgavene du ønsker å utføre, og mindre på distraherende elementer på skjermen som e-postvarsler, sosiale medier og andre digitale distraksjoner. Når du skriver ned oppgaver og notater for hånd, gir det deg en følelse av kontroll og muligheten til å fokusere på en ting av gangen. Det kan faktisk redusere stressnivået.

Hva med å få bedre hukommelse og læring?

Når du skriver ned notater og oppgaver for hånd viser forskning at hjernen din bearbeider informasjonen på en mer effektiv måte enn når du bruker et tastatur(ref.NTNU og Forskning.no).

Å skrive for hånd stimulerer hjernen din og hjelper deg å huske informasjonen bedre, og det er jo spesielt nyttig hvis du prøver å lære eller huske noe som er viktig.

en åpen bok men felter for å skrive inn plan for dagen, noen av feltene er fylt ut med en blå penn

Du er mer fleksibel

Planlegger gir deg mer fleksibilitet. Ta den med deg hvor som helst og bruke den når som helst, uten å være avhengig av en internettforbindelse eller strøm.  Du kan enkelt bruke den når du er på farten, og du trenger ikke å bekymre deg for å miste notatene dine på grunn av tekniske problemer. Og hva med å sitte på et svaberg, se ut over havet og samtidig fange tankene dine?

Du får bedre oversikt.

Boka du har i hånden kan du enkelt bla gjennom og se hva du har planlagt for dagen, uken eller måneden. Du kan også tegne, bruke symboler og markere det som er viktig for deg på en måte som gjør at det skiller seg ut. Dette kan hjelpe deg med å raskt fokusere på det som betyr noe og samtidig gi deg en stemning - hva med et hjerte rundt fredagsmiddagen eller en stjerne ved et viktig møte?

Jeg opplever at en fysisk planlegger - som min Presenza Planlegger kobler meg litt vekk  fra teknologi og reduserer skjermtiden som fra før er ganske så intens. Å sette av litt tid hver dag til å bruke Planleggeren er for meg et fristed fra konstant teknologiske stimuli og gir hjernen min en nødvendig pause fra skjermen.

Jeg har stor glede av å bla gjennom sidene, se på notatene, symbolene og uttrykket  - det gir en egen følelse av tilfredshet og tilknytning til mine planer og ideer.

Presenza planleggeren

Ønsker du også å få mer kontroll på hverdagen? Start å bruke en fysisk planlegger, du kan bruke en notatblokk eller en almanakk men jeg synes det er best å ha planlegger som er bygget opp slik at jeg husker å skrive ned min intensjon for dagen og hva jeg er takknemlig for. Derfor laget vi en planlegger som er perfekt bygget opp for både å planlegge dagen i dag, men også for å kunne gå tilbake å se utviklingen din. Les mer om denne planleggeren her.

Relaterte artikler

07 April 2024
Hvis
02 April 2024
Jeg