Facebook logo

Instagram logo

Nettsiden levert av NordMarketing

Org nr 916 667 779 Presenza AS
Heimdalsveien 6c, 1412 Sofiemyr

MIN SIDE

Presenza Logo
12 April 2023

Langsomt bygger jeg et liv basert på nye rammer

Den nye virkelighet.....En aksept av hvordan livet er nå - det er ikke gjort på 1.2.3

Livet blir ikke alltid som planlagt fikk vi erfare når slaget traff oss for 19 måneder siden- Psykologen sa «dette må du akseptere», men lite fikk jeg vite hvordan jeg aksepterer noe så kjipt som å miste halve meg.

Jeg vet at aksept ikke betyr at jeg må bli værende i en situasjon eller tilstand som ikke fungerer for meg, og at en metode er å være åpen for muligheter og se etter måter å gjøre situasjonen bedre på. Like viktig er det å tillate seg å føle og oppleve hva som skjer. Det har ikke manglet på følelser ......men på mental treningshjelp i hjelpeapparatet – for det finnes ikke!

 

Vi startet en ny tidsregning

Så med verdensbeste PK satte vi sammen en solid fot i bakken for å se på hva som var de nye rammebetingelsene våre. Vi bestemte oss for å gjøre alt for å ikke sammenligne før- og etter slaget traff,  men benchmarke etter 10.8.2021- Vi startet en ny tidsregning.

Tanken på alt som hadde vært kunne ført til bitterhet og lite motivasjon. For jeg er i en ny virkelighet – men trenger ikke oppgi drømmer og mål, for jeg har mer i meg enn det jeg har blitt - uansett virkelighet.

Jeg har alltid vært trigga av å være i full fart – skulle helst vært ferdig i går. Nå går det helt motsatt,  langsomt - langsomt bygger jeg opp et liv basert på nye rammer.

Nye metoder og teknikker

Det har mange fordeler, jeg har faktisk tid til å lære og utvikle ny kunnskap og nye ferdigheter. Jeg har hatt tid til å utforske metoder og teknikker og funnet ut hva som fungerer best for meg etter slaget, og ikke minst funnet ut mye som ingen lege noen gang har fortalt meg.......

Å gå langsomt bidrar til detaljopplevelser som jeg ikke hadde oppdaget ellers. Aldri har jeg lært så mye om hjernen, nervesystemet og muskelfunksjoner – Detaljene som må på plass for at funksjon skal komme tilbake.

Du kan gjøre mye ved å ikke gjøre noe

Hjernen har evnen til å endre seg og tilpasse seg gjennom hele livet. Den kan faktisk produsere nye hjerneceller. Det trodde vi ikke for noen ti-år tilbake da jeg tok hjelpepleier utdannelse.........

Dette betyr at hjernen er i stand til å danne nye forbindelser for rehabilitering etter en hjerneskade eller sykdom. For eksempel :

«Du kan gjøre mye ved å ikke gjøre noe» Du kan meditere med mindfulness!

-Det er det ingen som forteller deg når du er i det offentlige hjelpeapparatet- selv om studier ved Harvard Universitet forteller det. Ved «å ikke gjøre noe» kan du få nye forbindelser i viktige deler av hjernen!!!!

FORSKNING VISER AT MINDFULNESS som mental trening gir resultater

Anders Meland som har forsket på mindfulness trening blant prestasjonsutøvere som toppidrettsfolk og F16 piloter skriver i boka STILLHETENS RÅSKAP

- Mindfulness kan tilføre styrke - robusthet og prestasjonsevne langt utover det andre kjente metodikker gjør 

- Mindfulness gir deg råskapen og styrken som skal til for å ha muligheten til å stå støtt i kaotiske og ubehagelige situasjoner

Anders Meland "Stillhetens Råskap"

Trene fysisk som toppidrettsutøver, men ikke den mentale treningen?

Når jeg kom på mitt første rehabiliteringsopphold fikk jeg beskjed om; nå må du tenke som en toppidrettsutøver – trene og hvile slik de gjør......

​Alle toppidrettsutøvere får mental trening- MEN det snakkes det IKKE om i rehabilitering. 

Her er veien til piller kort og psykologen lang....og ingen snakker noen gang om mentale treningsøkter.

Vi vet det er tøft, vi vet det er krevende, 

MEN

 

vi vet også at det er mulig å komme seg igjennom de 

 

krevende situasjonene – derfor bygger vi nå opp et program som vi kaller

 

 

«SLAGKRAFTIG og RÅ» – kjenner du noen eller er du selv interessert må du gjerne kontakte meg eller PK

Elsa = elsa@presenza.no

PK = pk@presenza.no

Relaterte artikler

07 April 2024
Hvis
02 April 2024
Jeg