Facebook logo

Instagram logo

Nettsiden levert av NordMarketing

Org nr 916 667 779 Presenza AS
Heimdalsveien 6c, 1412 Sofiemyr

MIN SIDE

Presenza Logo
ser opp stammen på et tre som er fullt av høstfargede blader
17 June 2023

Magi og Teknologi

I en verden der kunstig intelligens(AI)  blir stadig mer integrert i våre liv, er det viktig å minne oss selv på egen intelligens og kraft. Mens teknologien bringer med seg utrolige muligheter og effektivitet, skal vi ikke glemme styrken og energien som ligger i vårt eget menneskelige potensial. Men er vi oppmerksomme nok på det?

Vær oppmerksom på din indre styrke i AI-tiden

Vi er midt i en tid med en raskt voksende teknologisk revolusjon, og det er viktigere enn noensinne å være selvbevisst. Mens AI fortsetter å innta en større rolle i vår daglige tilværelse - fra virtuelle assistenter til avanserte beslutningsalgoritmer - blir refleksjon og evnen til å finne balanse mellom teknologi og personlige verdier veldig viktig.

 

For å kunne navigere og dyrke vår indre visdom, trenger vi verktøy som hjelper oss med å ta bevisste valg, slik at vi kan være aktive deltakere i utviklingen av AI i stedet for å være passive mottakere av teknologiens fremskritt.

en dame ser opp på en tegning av en hjerne hvor mange andre figurer svirrer rundt som om hun har veldig mye å tenke på.

 

En av mine lærere - Jack Kornfield - er anerkjent innenfor blant annet mindfulness, og jobber med å formidle visdom og praksiser fra østlige tradisjoner på en tilgjengelig og relevant måte for det moderne samfunnet.

Under konferansen WISDOM 2.0 i mai var Jack i en spennende samtale med Sam Altmann som er CEO i Open- AI - en organisasjon som fokuserer på utviklingen av avanserte AI-modeller og teknologier. Blant annet ChatGPT som det har vært mye snakk om i det siste.....

Denne samtalen kan du se her
 

 

Balansering av Teknologi og Velvære

De snakker om vår tids store utfordring: å ikke bare leve knyttet til hverandre gjennom teknologi, men å gjøre det på måter som er fordelaktige for vår velvære, effektivitet i arbeidet  og nytte for verden. I samtalen diskuterer de både muligheter og utfordringer ved AI, og behovet for etikk og verdier.

Jeg tror at vi må skjerpe vår selvbevissthet, være mer reflekterte og engasjerte i utviklingen av teknologien . Vi trenger å være nysgjerrige på hvordan vi kan bruke AI i tråd med våre verdier- Men en forutsetning er at vi er bevisste, har tydelige verdier, er til stede i det som skjer i vår indre og ytre verden, og oppmerksom på din indre styrke i AI-tiden.

 

La oss omfavne personlig utvikling som en nøkkel til å navigere og forme en fremtid der menneskeheten og teknologien eksisterer i harmoni.

 

Relaterte artikler

07 April 2024
Hvis
02 April 2024
Jeg