Facebook logo

Instagram logo

Nettsiden levert av NordMarketing

Org nr 916 667 779 Presenza AS
Heimdalsveien 6c, 1412 Sofiemyr

MIN SIDE

Presenza Logo
18 September 2023

Oppdag Styrken i Sårbarhet:

Akkurat som naturen, går også mennesket gjennom ulike sykluser. I noen faser føler vi oss kraftfulle, mens i andre opplever vi sårbarhet.
 
Vi lever i en verden full av usikkerhet og livet er uforutsigbart. Det er fikk jeg virkelig erfare for 2 år siden. Det er i disse øyeblikkene av sårbarhet at vi har muligheten til å vokse og utvikle en dypere forståelse av oss selv.

Sårbarhet er ofte sett på med en viss skepsis, som om det er en form for svakhet. Men sannheten er at å være sårbar kan være et tegn på styrke, på en evne til å stå i egen sannhet, uavhengig av eksterne forventninger.
 
For hva er egentlig sårbarhet? Det er ofte de fysiske aspektene som vi tenker på først,  men emosjonell sårbarhet er like viktig, om ikke enda viktigere.

 

Dame som sitter i en stol på et sykehus med en trist mine over ansiktet

 

Er det for lite rom for sårbarhet?

På et Digimøte vi hadde for et par uker siden diskuterte vi temaet og ble enig om at sårbarhet er .

 
-      å være rå ærlig og åpen,
-      å være i stand til å bære  vonde tap og smerte,
-      enkelt og greit - det er å være menneskelig
 
I et samfunn som ofte verdsetter styrke og uavhengighet over alt annet, kan det virke som om det er lite rom for sårbarhet. Vi skjuler vår sårbarhet ved å fornekte at noe går inn på oss . Og vi unngår fiasko fordi det er så mye skyld, skam og dømming i en verden som ofte ikke klarer - eller frykter - å utforske sårbarhet, og ser på det som svakhet.

Når noen kritiserer meg – kommer «guarden» fort opp –jeg finner andre som er involvert , fordeler skyld og lager et røykteppe for ikke å fremstå som den som har feilet - fordi det blir sett på som noe negativt.
 

dame som ligger i sykehus sengen og ser opp på alt som henger fra tak og vegger

Sårbarhet kan gi forandring

Et annet eksempel er når jeg er utålmodig .....
Det utløser øyeblikk av sårbarhet, fordi det egentlig avslører mine indre frykter og ønsket om kontroll. Jeg vil ikke at noen skal tro at jeg ikke er god nok og holder det jeg lover......
Ved å erkjenne vår utålmodighet som en del av vår menneskelighet, kan vi bruke den til selvrefleksjon og vekst. Det gir oss også en mulighet til å utvikle empati og forståelse, både for oss selv og for andre.
 
Det er i øyeblikkene av sårbarhet at vi ofte finner den største katalysatoren for forandring. Det er her vi har muligheten til å vokse, til å transformere oss selv på måter vi aldri trodde var mulige.
 

Dame som ser på fingrene sine for å trene bevegelsen etter ett hjerneslag

Bruk sårbarheten til noe positivt 

Så her står vi, med mulighet for en dypere selvoppdagelse – og da inviterer jeg deg til å akseptere din egen sårbarhet som en uvurderlig og viktig del av din menneskelighet. La oss sammen gå inn i en fremtid der sårbarhet ikke sees på som en svakhet, men som et redskap for å bygge sterkere, mer autentiske forbindelser.

Jeg oppfordrer deg til å ta et skritt tilbake, puste dypt, og tillate deg selv å kjenne på og erkjenne dine egne sårbare øyeblikk. Hvordan har disse øyeblikkene formet deg? Hvordan har de åpnet opp for nye perspektiver og muligheter for vekst?

To yngre damer står skinn mot skinn og klemmer med en eldre dame som står midt mellom dem

La oss våge å stå støtt i vår sannhet, å være åpne og ærlige, selv når det føles vanskelig. La oss ta valget om å være fullstendig menneskelige, å akseptere alle de komplekse og vakre delene av vår eksistens.
 
Fordi det er gjennom våre øyeblikk av sårbarhet at vi virkelig har sjansen til å blomstre, å endre tidligere begrensninger og utforske en verden fylt med uendelige muligheter.
 
Så la oss begynne denne reisen sammen. En reise av autentisitet, dypere forståelse og genuin menneskelig forbindelse.
 

Banner med teksten Kom i gang med Mindfulness. Bli med på Gratis Challenge. Meld deg på her

 

Relaterte artikler

07 April 2024
Hvis
02 April 2024
Jeg